Lotgenotengroep

Mijn vader of moeder is overleden

Voor wie?

Iedereen tussen de 9 en 12 jaar oud, die een vader of moeder moet missen is welkom in deze groep.

 

Wat gaan we doen?

In een klein groepje van 4 kinderen komen we bij elkaar. Iedereen in de groep moet helaas een vader of moeder missen. Met het missen gaan we aan de slag. We gaan veel creatieve activiteiten doen, maar ook bewegingsoefeningen. En soms praten we ook over het missen. 

 

Waarom een lotgenotengroep?

Het lijkt misschien niet zo, maar veel kinderen moeten een vader of moeder missen. Je ontdekt in deze groep dat je niet alleen bent. Soms kun je boos worden, verdrietig of moet je heel hard lachen. Dat gebeurt allemaal in de groep. De groepen zijn gezellig en vertrouwd. 
Alle oefeningen die we doen helpen met rouwen. Rouwen is het missen van iemand van wie je heel veel houdt. Soms overspoeld dat je plotseling, alsof er een grote golf over je heen spoelt. En soms is het even ver weg. In de groep doen we activiteiten die je steunen.

Aanmelden lotgenotengroep:

Praktische informatie:

  • Dit is een groep voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.
  • Iedere training start met een individueel intakegesprek zodat we rustig kunnen kennismaken met elkaar.
  • De groep bestaat uit 4 kinderen.
  • De locatie is de praktijk aan de Molenstraat in Bathmen.
  • Er zijn vijf bijeenkomsten: 
  • De kosten voor de lotgenotengroep worden (onder bepaalde voorwaarden) vergoed door het Netwerk Integrale Kindzorg. Neem voor informatie hierover contact op met mij, dan kijken we samen naar wat er mogelijk is. Wanneer dit niet mogelijk is, dan zijn de kosten voor deze groep € 225,00.