Anneloes van der Helm

Integratief coach en therapeut

 

Missie

Als therapeut geloof ik dat het eerst nodig is om de ruimte te nemen om te mogen missen. Vanuit die erkenning, ontwikkelt je kind (weer) vertrouwen in zijn eigen weg naar veerkracht en geluk. 

Therapeut voor je kind en jullie gezin

Daarom krijgt je kind een therapeut die aandachtig en met een open houding luistert naar wat hij vertelt. Ik luister ook naar wat er niet gezegd wordt. Op een rustige en speelse manier maak ik zichtbaar wat er wel is, maar nog niet in woorden of beelden verteld kon worden. Daardoor komen we in de sessies snel bij de kern.

 

Ervaringsdeskundige

 

Verlies in mijn leven

Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk het is om de ruimte te nemen om te voelen wat je mist.
Door een aantal verlieservaringen in mijn jeugd en vroege volwassenheid, keek ik vooral positief naar de toekomst. Ik wilde niet boos of verdrietig zijn en me vooral niet bezighouden met dat wat ik miste. Maar het is als een bal die onder water wordt gehouden. Op een bepaald moment knalde die bal met kracht omhoog.

 

Van leerkracht naar eigen praktijk

Ik ontdekte dat ik vanuit het erkennen van wat ik miste, eindelijk mijn eigen weg kon vinden naar de toekomst. Het missen blijft dichtbij, maar ligt niet meer voor mijn voeten waardoor ik er steeds over struikel.

Ik gun dit ieder kind en ieder gezin die te maken krijgt met verlies.  Dus ik besloot te stoppen met mijn werk als leerkracht in het regulier en speciaal basisonderwijs en me om te scholen tot coach en therapeut.
Vanuit het diepe vertrouwen dat ik heb in kinderen en hun ouders is praktijk Mist ontstaan. 

Opleidingen

 

Opleidingen

  • Integratieve therapie voor kind, jeugd & gezin BGL
  • Psychosociale Medische Basiskennis 
  • Coach & counseling BGL
  • Video interactie begeleiding
  • Master Special Educational Needs; gedragsspecialist
  • Pedagogische Academie Basisonderwijs (Pabo)

Wil je graag kennismaken met mij? Dat kan!