Blog
Voor kinderen, jongeren en ouders
Mijn kind gaat niet naar school
De confrontatie van het hebben van een thuiszitter.
Toen ik 15 jaar oud was stak een knieblessure de kop op. Ik danste fanatiek en met veel plezier en hoewel die knie al een tijdje zeurde, kwam ik toch onverwacht aan de kant te zitten. 'Je moet hard werken om in de selectie te blijven.' Die opmerking had ik serieus genomen.
Mijn kind is chronisch ziek
Hoe help jij je kind hiermee omgaan?
De diagnose is gesteld, eindelijk weet je waardoor je kind vaak of langdurig ziek is. Er is een heel proces voorafgegaan aan de diagnose. Zorgen, alertheid en soms vervelende onderzoeken. Je kind heeft veel moeten missen. Zoals schooldagen, feestjes en sportmomenten. Dat is nogal wat.
Rouw in
december
Zo deden we het altijd, maar nu niet meer
In mijn praktijk hoor ik ouders vaak zuchten dat deze maand vooral snel voorbij mag zijn. Hoe is deze feestelijke, overprikkelende decembermaand als je zo moe bent van de rouw? Hoe is het als jullie de feestdagen ‘altijd zo deden’, maar dat nu niet meer kan?
Mijn kind is overprikkeld
Moe, snel boos, verdrietig, slecht slapen en buikpijn
Knipperlichtslapen. Zo noem ik mijn nachtritme als de dagen te overprikkeld zijn geweest. Voor mij een signaal dat iets meer pauze momenten nemen tussendoor een goed idee zou zijn. Kinderen hebben die regie vaak niet. Hoe ga jij om met je overprikkelde kind die thuis komt?
Mijn kind rouwt anders dan ik
Rouwreacties van kinderen
Wanneer je als volwassenen een verlies doormaakt, kun je jouw eigen ontwikkeling op een laag pitje zetten. Kinderen kunnen dat niet. De sociaal / emotionele ontwikkeling en de leerontwikkeling gaat door.
Jongerencoach voor je kind
Hulp voor jongeren
Bedenk dat je een winkel hebt waar zonder waarschuwing een verbouwing plaatsvindt. Je kan niet dicht, de klanten blijven komen en het kassasysteem is een mysterie. Dat is ongeveer de puberteit in een notendop. Heeft jouw puber een zetje nodig omdat het even niet lukt? Laat hem/haar dan deze blog lezen.