Heb ik hulp nodig?

Jongerencoach; hulp voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar oud

Ik heb last van:

 • somberheid;

 • stress;

 • ruzie thuis;

 • dat het niet goed op school gaat;

 • mijn gescheiden ouders;

 • een (chronische) aandoening;

 • een ziek gezinslid of gezinslid met problemen;

 • vermoeidheid zonder dat er medisch iets mis is;

 • het overlijden van een dierbare;

 • iets anders…

 

Lees dan vooral even verder.

 

 

Er verandert veel in mijn leven

Sommige veranderingen in je leven liggen een soort van vast. De verandering van basisschool naar middelbare school bijvoorbeeld. Andere veranderingen komen plotseling en kunnen je overvallen. Zoals je ouders die gaan scheiden, een overlijden in de familie, je beste vriend of vriendin die ernstig ziek wordt. 

Grote veranderingen vragen veel energie. Je moet je langzaam aanpassen aan de verandering. Dat gaat niet altijd makkelijk. En daarnaast heb je ook nog je schoolwerk, je sociale leven en je lichamelijke ontwikkeling. Het kan echt veel bij elkaar zijn, soms teveel. Je zit niet lekker in je vel. Je leest nu niet voor niks deze pagina. Dus je voelt dat er iets aan de hand is.

Wanneer zoek ik hulp bij een jongerencoach?

Heel vroeger was hulp zoeken voor je mind een taboe, je moest het zelf doen. Nu is dat gelukkig niet meer zo. Veel kinderen, jongeren en volwassenen zoeken hulp als het (even) niet lekker gaat. Wanneer dat moment voor jou is, voel je zelf aan. De hulp van een jongerencoach is laagdrempelig. Dit betekent dat je kan komen, ook als je niet precies weet waarom jij je niet gelukkig voelt. Er worden geen onderzoeken of diagnoses gedaan. Samen gaan we aan de slag om te ontdekken wat er speelt en wat je nodig hebt om zelf weer verder te kunnen.

 

 

Hoe ziet hulp voor mij eruit?

Jongerencoach; niet alleen praten, maar vooral veel doen!

Veel jongeren die bij mij komen, vertellen direct dat ze niet zo van praten houden. Tegenover elkaar zitten en moeten praten over jezelf is soms lastig. Daarom gaan we veel activiteiten doen, zoals buiten wandelen, creatief bezig zijn of muziek luisteren. Ja, we praten ook, maar niet zo geforceerd.

Hoe vaak we afspreken hangt af van waar jij tegenaan loopt en hoe snel jij weer lekkerder in je vel zit. De meeste jongeren zie ik tussen de 10 en 15 keer.

 

Moeten mijn ouders mee?

Wettelijk gezien moeten je ouders totdat je 17 jaar oud bent toestemming geven voor mijn hulp. 
Tijdens onze afspraken zijn je ouders er niet bij. Wat jij me vertelt, mag ik niet doorvertellen aan je ouders. 

Maar natuurlijk willen je ouders ook graag weten hoe het met je gaat en hoe ze je kunnen ondersteunen. Daarom heb ik wel gesprekken met je ouders. In die gesprekken kunnen je ouders hun vragen stellen en kan ik ze helpen. Voor zo’n afspraak bepreek ik dit met jou en weet ik wat je wel graag wil delen met je ouders en wat niet. Sommige jongeren vinden het fijn om die gesprekken samen te doen, dus met jou, je ouders en mij erbij. Dat kan natuurlijk ook.

Wil je graag hulp of twijfel je nog?

 • Laat deze site aan je ouders zien; 
 • Vertel je wens;
 • Je bent altijd welkom om kennis te maken.